Club Geschiedenis Voetbal

Voetbalvereniging Wieringerwaard 99 jaar jong!

De historie vermelt, dat op een druilerige maandagmiddag op 2 februari 1920 in de serre van Jan Schenk (de vader van ome Klaas) aan de Barsingerweg vier vrienden het plan opvatten om een heuse voetbalvereniging op te richten. De vier vrienden waren Gerard Jan Schroder, Rens C. Blaauboer, Aris Saal en Klaas Schenk. Aan William Kaan werd gevraagd om voorzitter te worden en het eerste bestuur van 5 man is compleet.

In de zomer van 1920 is de ploeg compleet, wel zijn er jongens nodig uit omliggende dorpen om het team volledig te krijgen. In de begintijd zijn er derhalve jongens uit Kolhorn, Oudesluis en Anna Paulowna lid van W.F.C., de officiële naam bij de oprichting. (Die dorpen hadden toen nog geen voetbal-vereniging)

De voetbalvereniging bestaat dus in 2020 100 jaar! De club is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken instituut in Wieringerwaard, natuurlijk op sportief maar zeker ook op sociaal vlak. Sportieve hoogte- en dieptepunten wisselden elkaar natuurlijk in al die jaren af.

Hoogtepunten in de beginjaren 80, toen het 1e elftal 2 seizoenen in de 3e klasse KNVB uitkwam, mede doordat er vele goede voetballers uit de nabije omgeving bij Wieringerwaard kwamen voetballen. Dieptepunten waren er uiteraard ook, diverse degradaties, het plotseling ontvallen van diverse leden op veel te jonge leeftijd, inbraken in ons clubhuis, etc.

Nu anno 2019 ziet het er allemaal niet verkeerd uit. Er zijn 4 seniorenteams  en  7 jeugdteams wekelijks actief. Om die 11 teams wekelijks op het veld te krijgen is de hulp van vele vrijwilligers nodig. (Training, begeleiding, scheidsrechters, kantinepersoneel, onderhoudsmensen, schoonmaakwerkzaamheden, etc.)

De club is erg trots op dat dit bijna altijd prima voor elkaar is.

Daarnaast net zo belangrijk dat de meer recreatieve teams wekelijks volledig in het veld kunnen komen. De pupillen spelen wekelijks met veel spelvreugde hun wedstrijdjes. Op zaterdagochtend is het vaak een drukte van belang op ons sportpark.

Naast het reguliere voetbal worden er diverse evenementen georganiseerd om de clubkas op peil te houden. Zo zijn de familievoetbaldag op Hemelvaartsdag, het kermisvolleybal toernooi en natuurlijk de maandelijkse klaverjasavonden inmiddels niet meer weg te denken evenementen in ons dorp.