Handbal informatie en contactpersonen

Informatie over handbal bij S.V.Wieringerwaard

Wat leuk dat U informatie komt lezen over de handbal in Wieringerwaard. Het is mogelijk om 2 maanden lid te worden van de handbal, zonder kosten kan men dan uitproberen of handbal net zo leuk is als het lijkt. Men mag 2 maanden mee trainen en wedstrijden spelen, na die 2 maanden mag men beslissen of je lid wordt.

Wil je (2maanden) lid worden? Als je het inschrijf/machtigingsformulier hieronder uitprint,  invult en inlevert bij de coach/trainer, dan ben je van harte welkom om mee te komen doen!

inschrijf- en machtigingformulier SVWW

S.V Wieringerwaard is tevens aanbieder in de webshop van “Meedoen Noordkop”.De gemeenten Hollands Kroon en Schagen maken het via de regeling Meedoen Noordkop mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met lage inkomens om deel te nemen aan sport- culturele- en onderwijsactiviteiten.  Per jaar is er € 350,- per kind beschikbaar. Op www.meedoennoordkop.nl kunt u informatie vinden, een aanvraag doen of uw keuze maken voor de handbal of voetbal in Wieringerwaard. Wij verwelkomen graag nieuwe leden.

Contributie

Actuele bedragen van de contributie zijn op te vragen bij de penningmeester van de SV, contactgegevens via de informatiepagina van S.V.Wieringerwaard

Contributie betaald u per jaar, er wordt in 2 termijnen geïncasseerd (oktober en januari).  De contributie is inclusief kledinggeld en uw zoon/dochter krijgt een handbal (in bruikleen). Natuurlijk is het altijd mogelijk om gespreid te betalen mocht u dat prettig vinden. Neemt u vooral even contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Trainingen

Onze leden trainen 1 à 2 keer in de week met hun eigen team. Vanaf maart tot oktober wordt er buiten getraind op ons sportpark S.V. Wieringerwaard aan de Sportlaan. In de winterperiode zijn de trainingen voor de jongste jeugd in de gymzaal (naast de brede school “de Pauw”)aan de Populierenlaan in Wieringerwaard.

Kom naar de training in je sportkleding en/of  trainingspak. Neem ook je eigen bal mee en vergeet je kniebeschermers niet. Neem geen sieraden of mobiele telefoons mee.

Het is fijn als je tien minuten voor aanvang van de training op het handbalveld of in de zaal bent. Maar kom niet veel te vroeg. Het is voor de trainers niet prettig om buiten de lijnen de kinderen in de gaten te moeten houden.

Na de trainingen wordt er niet gedoucht.

Tenzij anders door de trainer wordt aangegeven, wordt er in schoolvakanties niet getraind.  Eventuele afgelasting van de training worden zoveel mogelijk op onze website vermeld of er wordt gebruik gemaakt van contact via mobiele telefoon. Vraag de coach naar de communicatie rondom de groep van uw kind.

Wedstrijden

S.V.Wieringerwaard is lid van het Nederlands Handbal Verbond. Via www.handbal.nl vind je allerlei nieuwtjes en informatie. Via de zogenaamde “plugin” met deze site vind je op de pagina jeugd/programma informatie over het wedstrijdprogramma, de uitslagen en de (tussen)standen in de poule.

Je team speelt in de competitieperiode meestal wekelijks een competitiewedstrijd. Het team wordt daarbij bijgestaan door een coach. De competitieperiode bestaat uit een buiten seizoen op het veld en een binnen seizoen in de zaal.

De thuis veldwedstrijden worden gespeeld op het eigen sportpark in Wieringerwaard. De thuis zaalwedstrijden binnen worden gespeeld in de sporthal de Veerburg in Anna Paulowna.

Toeschouwers zijn altijd van harte welkom. Probeer u bewust te zijn van uw rol als ouder, moedig de kinderen op een positieve en sportieve wijze aan!

Wekelijks vind u in het sportblaadje de Roodbroek een wedstrijdoverzicht van de komende week. Daarin staat hoe laat en waar er gespeeld wordt, hoe laat de vertrektijd is en wie er verwacht wordt voor het vervoer. Tenzij anders door de coach aangegeven, is het vertrek altijd vanaf de parkeerplaats bij de sportvereniging. Het weekprogramma kunt u ook altijd vinden via de website.

Voor het vervoer zijn we afhankelijk van de ouders. Wekelijks is er een vervoersschema wie er die week rijdt. Mogelijk krijgt men bij toerbeurt de teamkleding mee om te wassen. Bij thuiswedstrijden bent u eens per seizoen een keer gastouder. Dan helpt u mee in de kantine voor 2 uurtjes en helpt met hand-en spandiensten rondom de wedstrijd. Doorgaans wordt dit gecoördineerd door de coach.

Wedstrijdkleding

Het tenue bestaat uit:
–  wit/rood shirt met logo van de club
–  rode korte broek
–  witte sokken
–  kniebeschermers
–  sportschoenen (buiten en binnen)

De kleding worden verzorgd door de vereniging. Zelf zorgt u voor witte sokken, kniebeschermers en goede handbalschoenen (laat u goed voorlichten, goed schoeisel is belangrijk). Bij Sportshop Bouwens in Schagen vind u de clubkleding met SV logo, voor een leuke prijs kunt u een compleet trainingspakket aanschaffen. Via de website kunt u klikken op webshop om alvast een kijkje te nemen.

Bij wedstrijden geldt: laat sieraden en kostbare spullen thuis. Ze kunnen alleen maar wegraken. Mocht je oorbellen niet uit kunnen of willen doen, dan moeten zij worden afgeplakt met tape. Het is prettig als lange haren in een staart of vlecht gedaan worden met een elastiek. Speldjes en schuifspeldjes zijn niet toegestaan.

Na de wedstrijd wordt er altijd gedoucht. Zorg dus voor een handdoek, toiletartikelen en eventueel badslippers.

Leeftijdsindeling

Voor informatie over de indeling in leeftijdscategorieën, wie met welke maat bal speelt, hoe lang een handbalwedstrijd duurt, of jouw categorie wel of niet gemengde teams kan hebben en of het doel een verlaagde lat heeft kunt u allerlei informatie vinden op www.handbal.nl.

Informatie over de spelvisie E jeugd vanuit het NHV kunt u vinden op http://www.handbal.nl/userfiles/Jeugdhandbal/Leaflet-A4-Jeugdhandbal-regels_E-Jeugd.pdf

Informatie over de spelvisie D jeugd vanuit het NHV kunt u vinden op http://www.handbal.nl/userfiles/Jeugdhandbal/Leaflet-A4-Jeugdhandbal-regels_D-Jeugd.pdf

SV Wieringerwaard staat voor sportief spel, met plezier voor het team wat voorop staat!

Vele handen maken …..

Deze informatie geeft u een beeld wat u van de sportvereniging kunt verwachten, maar ook wat wij van u verwachten.

Er zijn veel taken binnen onze vereniging waarvoor wij vele vrijwilligers nodig hebben zoals: coachen, trainen, rijden van en naar wedstrijden, oud papier ophalen, zaaldienst, scheidsrechter zijn, begeleiding bieden bij handbalkamp of mini middagen e.d.

Wij rekenen er op dat wij niet alleen het kind, maar ook de ouders bij de vereniging kunnen betrekken. Vele handen maken tenslotte licht werk!

Wilt u ons ook helpen? Wij zijn blij met uw hulp. U kunt zich aanmelden via onderstaand mailadres of even bellen voor meer informatie.

Contact:

Algemeen mailadres: wieringerwaard@handbal.nl